росія просуває у світових медіа фейки про «неефективність» західного озброєння - ЦПД

росія просуває у світових медіа фейки про «неефективність» західного озброєння - ЦПД

Укрінформ
роспропаганда просуває в західних ЗМІ наратив про нібито слабкість української армії та неефективність озброєння, яке нашій країні надають партнери.

Про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО, передає Укрінформ.

"ЦПД попереджає: цього тижня за допомогою іноземних спікерів та медіа кремлівська пропаганда намагалася просувати проросійський наратив про слабкість української армії, неефективне західне озброєння та, як наслідок, - перемогу росії в майбутньому", - йдеться у повідомленні.

Так, за даним ЦПД, телеведучий Такер Карлсон на телеканалі FoxNews стверджував, ніби Україна програє у війні з росією. Мета маніпуляції – спровокувати США припинити постачання допомоги Україні, адже немає сенсу підтримувати країну, яка начебто зазнає поразки.

Читайте також: росія планує використати українських журналістів для проведення ІПСО - розвідка

Своєю чергою аналітик зі США Брайан Берлетік на Ютуб-каналі The New Atlas поширював дезінформацію про те, нібито західне озброєння є неефективним, тому, мовляв, особливих успіхів на полі бою не слід очікувати.

А американський політик Джеффрі М. Янг у виданні The Saker дезінформував, що рф вже загарбала Соледар. Він також пророкував перемогу росії в майбутньому. Метою маніпуляцій є зародження сумнівів у спроможності України дати відсіч країні-окупанту, вказують у ЦПД.

Читайте також: Ворог має проблеми з боєприпасами та постійно поширює фейки - військові ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, Головне управління розвідки Міністерства оборони України попередило, що найближчим часом очікується комплексне та масштабне вкидання ворогом фейкових новин із залученням усього спектра сучасних інформаційних засобів. Мета - підрив довіри до України з боку західних партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-