Західні ЗМІ не знайшли підтверджень загибелі українських військових у Краматорську

Західні ЗМІ не знайшли підтверджень загибелі українських військових у Краматорську

Укрінформ
Свідчень того, що внаслідок російського удару по Краматорську нібито загинули понад 600 українських військових, як заявляють у кремлі, немає.

Про це повідомляють західні медіа, що працюють у тому районі, передає Укрінформ із посиланням на Голос Америки.

Зокрема, Reuters із посиланням на очевидців пише, що удар рф по Краматорську призвів до руйнувань, але не знищив будинки, також "не було очевидних ознак жертв".

Як зазначається, команда телеканалу CNN також повідомляє, що не помітила жодних ознак значних жертв у цьому районі. "У Краматорську та його околицях, у тому числі в районі міського моргу, незвичайної активності немає", - вказують журналісти.

Також у відповідь на запит CNN речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий назвав "нонсенсом" поширену міноборони рф та кремлівськими ЗМІ інформацію.

Читайте також: У ЗСУ спростували заяву росії про «помсту за Макіївку» і загибель українських військових

У коментарі для агенції AP Череватий зазначив, що російські удари по Краматорську завдали шкоди лише цивільній інфраструктурі, додавши: "Збройні сили України не постраждали". Агенція уточнює, що, за даними міського голови Краматорська Олександра Гончаренка, внаслідок обстрілу пошкоджено дві школи та вісім житлових будинків.

Як повідомлялося, вночі 8 січня російські війська завдали сім ракетних ударів по Краматорську. Олександр Гончаренко заявив, що у місті пошкоджені заклади освіти та багатоквартирні будинки, загиблих і поранених немає.

Читайте також: росіяни вдарили ракетами по Краматорську і Костянтинівці, є руйнування

У міністерстві оборони рф визнали обстріл Краматорська назвали "операцією відплати" за удар по місцю дислокації російських військових у Макіївці новорічної ночі. У російському відомстві стверджують, що викрили «пункти тимчасової дислокації українських військових» у будівлях двох гуртожитків училищ у Краматорську, і внаслідок удару нібито загинули понад 600 українських вояків.

Фото: Павло Кириленко/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-