Лондон і Берлін адаптуватимуть підтримку України до потреб війни

Лондон і Берлін адаптуватимуть підтримку України до потреб війни

Укрінформ
Великобританія і Німеччина продовжуватимуть підтримувати Україну в її боротьбі проти російської агресії, зокрема, зброєю, постійно адаптуючи допомогу під потреби Києва.

Про це заявили міністри закордонних справ обох держав після першого Німецько-британського стратегічного діалогу в Лондоні 5 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дипломати не відповіли прямо на запитання, чи будуть їх країни постачати танки після заяв з Парижа та Вашингтона, але не виключили категорично такої можливості.

«Ми як Федеративна республіка Німеччина постійно уточнюємо, що ще ми можемо зробити разом з партнерами… Для нас важливо постійно перевіряти разом із союзниками, що ще потрібно з військової техніки», - заявила глава МЗС ФРН Анналена Бербок.

Читайте також: Берлін має почати надавати Україні танки - глава оборонного комітету Бундестагу

Вона натякнула, що рішення щодо постачання нової техніки було прийнято після обговорення з Францією та США, але уникла при цьому слова «танки», хоча половина запитань журналістів стосувалася саме цього.

Німецька міністр підкреслила, що Німеччина вже передає Україні велику кількість озброєнь, включаючи бронетехніку.

«Ми не маємо сумніватися в нашій підтримці. Ми повинні постійно дивитися, що ще ми можемо зробити, насамперед, з точки зору воєнної підтримку: до цього відносяться оборонні озброєння, але також засоби, які Україні потрібні для звільнення захоплених територій і людей на них, які страждають від російського терору», - заявила Бербок.

За її словами, російський президент вірить, що він має «довше дихання» (більше терпіння), а також що якщо Україна втратить підтримку, і в неї закінчиться озброєння, він виграє цю війну. Прикрою істиною є те, що доки путін у це вірить, він буде продовжувати війну, - підкреслила дипломат і наголосила на необхідності позбавити путіна такої надії та не дозволити йому красти території іншої держави.

Глава Форін офісу Джеймс Клеверлі своєю чергою заявив, що Великобританія пишається тим, що швидко почала надавати допомогу, що ті ж Javelin і Nlaw надзвичайно допомогли українцям на першому етапі війни, що зараз постачаються озброєння, які допомагають «завдати вирішального удару» по російським цілям.

Зараз, підкреслив він, Лондон перебуває у постійному діалозі з українським воєнно-політичним керівництвом і невпинно оцінює потреби України. Наразі це, зокрема, засоби ППО, а також засоби відновлення інфраструктури.

Читайте також: Зеленський обговорив із Сунаком подальшу оборонну співпрацю

«Звісно, ми продовжимо розмови напряму з українським керівництвом, а також з нашими міжнародними партнерами, щоби постачати те, чого вони насправді потребують у наступній фазі, щоби звільнити свою країну… Ми постійно оцінюємо (список – ред.)», - сказав Клеверлі, додавши, що «танки можуть бути частиною його», при цьому те, яка країна буде їх постачати, мають вирішувати союзники між собою у тісній координації.

Він нагадав, що допомога розвивалася та вдосконалювалася по мірі того, як розвивалася війна, і так буде й надалі.

Як повідомлялось. напередодні Франція заявила про наміри відправити в Україну свої танки AMX-10 RC. США своєю чергою розглядають можливість поставки Україні бойових машин піхоти Bradley.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-