Четверо агентів рф отримали до 8 років - передавали дані про HIMARS та енергооб’єкти

Четверо агентів рф отримали до 8 років - передавали дані про HIMARS та енергооб’єкти

Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном від шести до восьми років чотирьом агентам російської федерації, які збирали дані про підрозділи Сил оборони й об’єкти критичної інфраструктури у прифронтових районах Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, насамперед ворожих агентів цікавили місця базування та переміщення українських військ на Бахмутському і Краматорському напрямках. Також зловмисники інформували ворога про технічний стан енергогенеруючих об’єктів, по яких російські військові здійснювали ракетні удари.

Злочинців затримали в ході спецоперації СБУ на території Донецької області. Повідомляється, що правоохоронцями зібрані беззаперечні докази вини фігурантів. Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їм від шести до восьми років позбавлення волі.

Зазначається, що серед засуджених – ворожий інформатор, який намагався виявити бойові позиції реактивних артилерійських систем HIMARS.

Іншою зловмисницею є колишня електромонтерка з міста Добропілля, яка передавала російським загарбникам інформацію про відновлення електропостачання в Покровському районі. Комунікацію з агресором вона підтримувала через свою знайому із тимчасово захопленої території регіону.

Читайте також: Жителю Харкова дали 5 років в'язниці за заклики донатити на російську армію

Встановлено, що отримані відомості потрібні були загарбникам для підготовки повторних обстрілів критичної інфраструктури.

Суд визнав зловмисників винними за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, колишнього художника-постановника одного з телеканалів Харківської області засудили до десяти років позбавлення волі за виготовлення листівок для підняття «бойового духу» російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-