У Комітеті ВР із питань нацбезпеки сказали, як Україна може отримати новітні літаки

У Комітеті ВР із питань нацбезпеки сказали, як Україна може отримати новітні літаки

Укрінформ
Наприкінці року поставлена своєрідна остання крапка у формуванні довіри між Україною та США. Передача високотехнологічної системи Patriot означає, що Україна може розраховувати в найближчому майбутньому на будь-яку необхідну їй зброю.

Таку думку висловив заступник голови Комітету ВР із питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв, передає Укрінформ із посиланням на сайт парламенту.

«Ми постійно ведемо діалог із нашими стратегічними партнерами і про танки, і про літаки. Треба розуміти, що перемовини з цього приводу – тривалий процес. Ми від самого початку просили літаки й танки, але нам відмовляли. Зараз ми вже на тій стадії, коли з нами обговорюють те, як краще це зробити, і що потрібно для реалізації, наприклад, навчання пілотів, створення ремонтних баз тощо», - зазначив народний депутат.

Читайте також: Сили оборони знищили вже 105 тисяч 960 російських військових

За його словами, Україна не отримувала раніше Patriot через її складність та можливість потрапляння до ворога: «Вона одна з найсучасніших, яка працює не сама по собі, а вбудовується в систему з супутниковими даними, даними країн НАТО. Раніше були побоювання, щоб ця система не потрапила внаслідок бойових дій до рук рф», - резюмував Чернєв.

Читайте також: Україна може отримати ATACMS наступного року: Кулеба назвав умову

Як повідомлялось, у рамках нового пакету допомоги на 1,85 мільярда доларів Сполучені Штати нададуть Україні зенітно-ракетні комплекси Patriot, які значно посилять протиповітряну та протиракетну оборону України. Цей комплекс дозволить створити ешелоновану систему ППО.

Читайте також: Сьогодні є стовідсоткова віра Америки в нашу перемогу - Єрмак

Він здатний вражати повітряні цілі на відстані до 150 кілометрів. Patriot вважається однією з найкращих систем протиповітряної та протиракетної оборони у світі.

Фото: US Air Force

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-