Прем'єрка Фінляндії переконана, що росія не переможе у війні

Прем'єрка Фінляндії переконана, що росія не переможе у війні

Укрінформ
Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін новорічне привітання присвятила війні в Україні та тим змінам, які вона принесла Фінляндії та Європі.

Про це повідомляє Yle, передає Укрінформ.

Зокрема, прем'єр-міністр наголосила на єдності та силі ЄС у відповіді на агресію росії.

"Нас і надалі закликатимуть проявляти силу і мужність. Ми допомагатимемо доти, доки українцям потрібна наша допомога", – запевнила Марін.

Вона також висловила переконання, що росії не перемогти у цій війні.

"росія не виграє свою війну. Світ, в якому недемократичні наддержави поневолюють інші країни, не звертаючи уваги на Статут ООН та страждання, має бути залишений у минулому раз і назавжди. Друзів у росії стає дедалі менше", - наголосила глава фінського уряду. .

За її словами, агресивна війна росії проти України вимагає від громадян ухвалити рішення про роль Фінляндії у новій ситуації. Якщо до війни менше третини фінів під час опитувань виступали за вступ до НАТО, то після повномасштабного вторгнення рф в Україну більшість населення миттєво підтримала членство в Альянсі.

"Своїм рішенням ми зміцнили позиції Фінляндії та розширили наш простір для маневру в ситуації, коли він загрожував звузитися і навіть стати небезпечним... Разом ми відстоювали наші цінності та приймали необхідні рішення на наших власних умовах. Я сподіваюся, що як нація ми можемо пишатися цим", - заявила Марін.

Читайте також: Шольц у новорічному вітанні запевнив у подальшій підтримці України

Як повідомлялося, Фінляндія та Швеція 18 травня офіційно подали заявку на вступ до НАТО, щоб посилити свою безпеку на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-