росіяни випустили вже тисячі ракет і дронів, але не змогли зруйнувати енергосистему - Шмигаль

росіяни випустили вже тисячі ракет і дронів, але не змогли зруйнувати енергосистему - Шмигаль

Укрінформ
російська федерація за півтора місяця здійснила вісім ударів по українській енергетичній системі, випустивши більш як тисячу ракет і дронів, але зруйнувати її не змогла.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону, повідомляє Укрінформ.

"росія з першого разу не змогла занурити Україну в блекаут, хоча вони розраховували на те, що перший ракетний удар занурить нас в темряву, у холод і страх. Вісім ракетних ударів, понад тисяча ракет і дронів за півтора місяця не змогли зруйнувати нашу енергосистему, але головне - не змогли зруйнувати стійкість українців", - сказав Шмигаль.

За його словами, зараз з підтримкою міжнародних партнерів, "з масою тих запчастин, які направляються", буде йти відновлення української енергетичної інфраструктури.

Читайте також: Відбудова, інфраструктура та енергетика: Україна і Франція підписали низку угод про співпрацю

Шмигаль також наголосив, що українців створили паралельну незалежну інфраструктуру виробництва електроенергії через генератори, навчилися жити в умовах без світла.

"Українці надзвичайно швидко і з дуже високою інтенсивністю адаптуються і мобілізуються, тому нас їм (росіянам - ред.) не зламати, ми точно пройдемо цю зиму. У складних умовах, але головне, що ми маємо підтримку партнерів і маємо дух, стійкість, витривалість і бажання перемогти у цій війні, незважаючи на весь терор енергетичний, військовий, які здійснює росія на нашій території і з нашою державою", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Читайте також: У міжнародних партнерів поки немає конкретики, коли росіяни можуть піти із ЗАЕС – Шмигаль

Як повідомлялося, із 10 жовтня російські загарбники здійснюють масовані удари ракетами і дронами по об'єктах критичної та цивільної інфраструктури по всій території України, пошкоджено майже 50% енергосистеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-