Уряд спрямує понад 3,5 мільярда для погашення боргу з виплат лікарняних та декретних

Уряд спрямує понад 3,5 мільярда для погашення боргу з виплат лікарняних та декретних

Укрінформ
Кабінет Міністрів України спрямує понад 3,5 млрд грн додаткового ресурсу з метою погашення заборгованості за лікарняними і виплатами у зв’язку з вагітністю та пологами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

«З метою погашення заборгованості за лікарняними і виплатами у зв’язку з вагітністю та пологами, яка утворилась у Фонді соціального страхування, Кабінет Міністрів України, за ініціативою Міністерства соціальної політики, ухвалив постанову, що дозволить протягом грудня 2022 року спрямувати на дані виплати більш ніж 3,5 млрд грн додаткового ресурсу, і таким чином, повністю вирішити проблему цієї заборгованості у поточному році», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Фонд соцстраху напряму нарахував евакуйованим українцям 27 мільйонів допомоги

Зазначається, що це дозволить повністю врегулювати проблему накопиченої заборгованості за неоплаченими лікарняними та виплатами у зв’язку з вагітністю та пологами, яка протягом 2022 року утворилась у Фонді соціального страхування, який до 1 січня 2023 року є відповідальним за здійснення таких виплат.

Як повідомлялося, Фонд соціального страхування України цьогоріч вже виплатив 3,8 млрд гривень декретних допомог для 89 тисяч українок.

У державному бюджеті на 2023 рік на соціальну сферу видатки збільшено майже на 42 млрд грн - до 444,13 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-