У Мінреінтеграції нагадали українцям правила з мінної безпеки

У Мінреінтеграції нагадали українцям правила з мінної безпеки

Укрінформ
У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій нагадали українцям правила з мінної безпеки, які можуть врятувати життя.

Як передає Укрінформ, про це Мінреінтеграції повідомляє у Телеграмі.

«Серед усіх звільнених територій найбільш замінованою наразі є Херсонщина. Нині там посилено працюють піротехніки. Однак для місцевого населення все ще залишається високий рівень мінних загроз», - ідеться в повідомленні.

Мінреінтеграції закликає українців не поспішати повертатися до своїх домівок.

Читайте також: Загарбники «засіяли» Херсонщину мінами та снарядами — вже виявили понад 11 тисяч

У відомстві розповіли, як відрізнити небезпечну територію.

«Якщо на ній ви бачите неживих тварин, упаковки чи ящики з-під снарядів і боєприпасів, пошкоджені або знищені авто чи будинки, шматки металу», - ідеться в повідомленні.

Місцями підвищеного ризику замінування зазвичай є військові позиції, об’єкти критичної інфраструктури, адміністративні й інші будівлі, транспортні маршрути тощо.

Переселенцям, які повертаються додому, варто пам’ятати, що навіть за відсутності ознак замінування у двір або до будинку слід заходити дуже обережно. Спершу потрібно оглянути територію на наявність підозрілих предметів та не поспішати відчиняти двері.

Читайте також: На Харківщині двоє чоловіків підірвалися на мінах

Заходити всередину будинку можна лише після того, як піротехніки ДСНС проведуть його повну перевірку - і зсередини, і з подвір’я. Однак навіть після роботи фахівців потрібно бути уважними й перевіряти, куди ступаєте.

Зайшовши всередину, також потрібно оглянути приміщення: небезпечними можуть бути килими, тумбочки, шафи, комоди, буфети.

«Пам’ятайте: за кожними дверцятами може бути небезпека! Якщо бодай щось викликає підозру, - не ризикуйте життям, телефонуйте на 101 або 102 та дочекайтеся саперів», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Херсоні росіяни мінували навіть дитячі іграшки - МВС

Як повідомляв Укрінформ, найбільше серед усіх регіонів України забруднені вибухонебезпечними предметами Херсонська і Харківська області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-