Уряд і партнери України контролюють усе озброєння, яке перетинає кордон – МЗС

Уряд і партнери України контролюють усе озброєння, яке перетинає кордон – МЗС

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ запевнили, що влада України разом з партнерами ретельно контролює озброєння, яке перетинає український кордон.

Про це йдеться у заяві речника МЗС Олега Ніколенка, оприлюдненій у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Усе озброєння, яке перетинає український кордон, перебуває під пильним контролем уряду України та наших партнерів», – зазначив речник МЗС.

Водночас, як зауважив Ніколенко, українська сторона продовжує виявляти факти передачі Тегераном іранської зброї росії, яка використовує її задля війни проти України. Іран також нарощує виробництво озброєння, яке може бути використане проти третіх країн на Близькому Сході, застеріг речник МЗС.

«Маємо дивитися правді в очі: військова співпраця рф та Ірану нині загрожує не лише безпеці України, але і миру та безпеці в світі. Критично важливо, аби міжнародна спільнота максимально активізувала зусилля з метою нейтралізації деструктивної взаємодії росії та Ірану у військовій сфері», – наголосив Ніколенко.

Читайте також: Франція найближчими тижнями передасть Україні ще шість гаубиць Caesar

Як повідомив 9 листопада телеканал Sky News із посиланням на власні джерела, російська влада відправила Ірану 140 млн євро готівкою та зразки захопленої в Україні західної зброї в обмін на партію безпілотників.

За даними британського телеканалу, 20 серпня до аеропорту Тегерана прибув російський літак, який доставив готівкою гроші, а також зразки захопленої в Україні зброї – британської протитанкової ракети NLAW, американської протитанкової ракети Javelin та зенітно-ракетного комплексу Stinger.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-