Найближчими тижнями очікуються хороші новини щодо ППО та ПРО для України — Зеленський

Найближчими тижнями очікуються хороші новини щодо ППО та ПРО для України — Зеленський

Відео
Укрінформ
На засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача проаналізували ситуацію на передовій, а також розглянули протидію ракетному та дроновому терору.

Про це Президент Володимир Зеленський повідомив у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Провів сьогодні чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача – доволі тривале, три години. Дуже детально проаналізували ситуацію на передовій, на всіх напрямках, на енергетичному фронті, ситуацію на кордонах... Знаємо, до чого готується ворог. Будемо відповідати й далі звільняти нашу землю. Також дуже детально проаналізували все, що стосується постачання Силам оборони: це техніка, боєприпаси, зв’язок, зимові речі. Окремо розглянули протидію ракетному та дроновому терору – вже є доволі значні результати у цьому, процент збиття став більшим, але ще є над чим працювати», - сказав Президент.

За його словами, необхідно забезпечити повний захист українського неба, і для цього буде робитися все можливе і неможливе.

Також Зеленський повідомив, що найближчими тижнями очікуються хороші новини щодо ППО та ПРО для України.

Президент додав, що Україна надзвичайно тісно працює з партнерами задля отримання більше танків, «броні» та артилерії.

«Хочу сьогодні особливо відзначити нацгвардійців, які захищають нашу державу на Луганщині у складі Сил оборони. Зокрема, бійців 27-ї Печерської бригади Нацгвардії, які разом із підрозділами Сухопутних військ дуже ефективно «мінусують» ворожу техніку і самих окупантів. Дякую вам, хлопці! Робимо все, щоб у вас та в усіх інших наших воїнів було ще більше можливостей гнати ворога. І наступні тижні з цього погляду будуть дуже важливими – надзвичайно тісно працюємо з партнерами, щоб отримати для України більше танків, більше «броні», більше артилерії», - сказав Зеленський.

Також він відзначив українських прикордонників, які продовжують укріплювати рубежі на Сумщині, Чернігівщині й Харківщині попри постійні російські обстріли та провокації. Президент додав, що наразі найбільша жорстокість загарбників, як і раніше, сконцентрована на Донеччині.

Як повідомляв Укрінформ, вчора Міністерство оборони США оголосило про надання Україні нового пакета військової допомоги, що передбачає виділення фінансів на модернізацію протиповітряних ракет HAWK для їх подальшої передачі Україні.

Крім того, в рамках цього пакета допомоги США нададуть Україні 45 оновлених танків Т-72Б із вдосконаленою оптикою, засобами зв’язку та бронюванням, а також 1100 тактичних БПЛА Phoenix Ghost, 40 броньованих річкових катерів, захищених систем зв'язку та систем спостереження.

Фінансування виділяється також на модернізацію 250 броньованих машин безпеки M1117 та на обслуговування й підтримку боєготовності вже переданої техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-