Україна й далі вживатиме жорстких заходів, аби Іран не постачав дрони росії - МЗС

Україна й далі вживатиме жорстких заходів, аби Іран не постачав дрони росії - МЗС

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України заявили, що в тісній координації з українськими причетними відомствами продовжать вживати максимально жорсткі заходи, аби унеможливити використання росією іранської зброї.

Як передає Укрінформ, про це речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко повідомив у Фейсбуці.

"Глава МЗС Ірану публічно визнав, що Тегеран передавав бойові дрони рф нібито за кілька місяців до її повномасштабного вторгнення в Україну", - зазначив Ніколенко.

За його словами, раніше Іран всіляко спростовував постачання озброєння росії, яке вона використовує у війні, а зараз іранський міністр принагідно поширив інсинуації про начебто відмову української сторони від зустрічі з іранськими експертами під тиском західних партнерів.

"Україна навчена довіряти лише фактам. Тому МЗС на чолі з Дмитром Кулебою, а також в тісній координації з українськими причетними відомствами, продовжуватиме вживати максимально жорстких заходів, аби унеможливити використання росією іранської зброї задля вбивств українців та знищення нашої критичної інфраструктури", - наголосив Ніколенко.

Читайте також: Військові рф можуть ховати іранські дрони і балістичні ракети на території курської АЕС — розвідка

Він додав, що у Тегерані мають усвідомлювати, що наслідки співучасті в злочинах агресії росії проти України будуть набагато масштабнішими, аніж вигода від підтримки рф.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Ісламської Республіки Хосейн Амір Абдоллахіян заявив, що Іран постачав безпілотники до росії, але зробив це ще до початку вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-