Камбоджа надішле в Україну саперів для передачі досвіду в розміновуванні

Камбоджа надішле в Україну саперів для передачі досвіду в розміновуванні

Укрінформ
Прем'єр-міністр Камбоджі Гуг Сен пообіцяв направити в Україну саперів для допомоги в навчанні військових ЗСУ.

Про це повідомило в середу Міністерство закордонних справ країни, передає Укрінформ з посиланням на Washington Post

Гуг Сен під час телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським у вівторок узяв на себе зобов'язання у співпраці з Японією надіслати інструкторів зі знешкодження мін, ідеться в заяві міністерства.

Вони також домовилися призначити послів у обох країнах.

Читайте також: ДСНС отримала вісім сучасних дронів для підводного розмінування

Сен засудив вторгнення росії в Україну, заявивши, що «Камбоджа завжди виступає проти будь-якої країни, що нападає на іншу країну».

Генеральний директор Камбоджійського центру протимінної діяльності Генг Ратана повідомив у Фейсбуці, що після консультацій з японськими партнерами його відомство направить першу команду в Україну на початку грудня, друга команда може відбути в першому кварталі наступного року.

Читайте також: Монастирський обговорив із Брінк та іншими представниками США загрози у сфері нацбезпеки

Нагадаємо: Камбоджа була однією з майже зі 100 країн-членів ООН, які стали співавторами резолюції, що засуджує російську агресію проти України.

Ця країна вважалася однією з найбільш замінованих країн світу, де війна тривала упродовж майже трьох десятиліть і закінчилася в 1998 році. Відтоді в країні було знешкоджено велику кількість мін та інших боєприпасів. Камбоджійські сапери стали одними з найдосвідченіших фахівців з розміновування у світі, і протягом останнього десятиріччя кілька тисяч із них були направлені під егідою ООН для роботи в Африці та на Близькому Сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-