В РНБО спростували російські фейки про іранські дрони

В РНБО спростували російські фейки про іранські дрони

Укрінформ
Кремлівські пропагандистські ЗМІ продовжують поширювати фейки, дезінформацію та маніпуляції, зокрема стосовно теми іранських дронів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Так, постпред рф при ООН василь небензя назвав повідомлення щодо використання рф іранських БПЛА фейком. "З урахуванням бажання Заходу розкручувати фейки про якісь дрони, які Іран нібито постачає рф, хотів би розставити всі крапки над "i", – цитує небензю Центр протидії дезінформації. При цьому він заявив, що рф може переглянути відносини з секретаріатом ООН у разі проведення розслідування щодо БПЛА в Україні.

Крім того, в Центрі повідомили, що заява ексспівробітника Білого дому Пола Крейг Робертса є фейком. Він заявив, що рф запобігла плану США щодо позбавлення її доступу до південних морів. "путін … зрозумів, що новий американський маріонетковий уряд в Україні скасує договір оренди [баз чорноморського флоту], тим самим позбавивши рф доступу до Чорного та Середземного морів", – заявив ексчиновник Білого дому.

Читайте також: Україна в ООН закликає негайно розслідувати постачання іранських дронів до рф

Крім того, за даними Центру, під час виступу на засіданні ООН представник МЗС рф воронцов вдався до маніпуляцій та заявив, що "комерційні супутники США, залучені до конфлікту в Україні, можуть стати законними цілями для удару".

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня видання New York Times повідомило, що Ізраїль надав Україні розвідувальні дані, корисні для враження іранських безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-