США перекинули елітний десантний підрозділ до кордону Румунії з Україною

США перекинули елітний десантний підрозділ до кордону Румунії з Україною

Укрінформ
101-ша повітряно-десантна дивізія армії США була розгорнута в Європі вперше за майже 80 років на тлі різкого зростання напруженості між росією та очолюваним США військовим альянсом НАТО.

Про це повідомляє CBS News, передає Укрінформ.

Повідомляється, що один з найелітніших американських десантно-штурмових підрозділів розташовується в Румунії, менш ніж за 5 км від кордону з Україною.

«Ми готові захищати кожен дюйм землі НАТО. Ми приносимо з собою унікальні можливості повітряного штурму», - заявив заступник командира дивізії бригадний генерал Джон Лубас.

Читайте також: НАТО проводить навчання у Польщі та Литві - відпрацьовують дії у лісах та містах

Наразі 4700 американських військових зі 101-ї повітряно-десантної дивізії проходять спільні навчання разом зі своїми румунськими колегами поблизу румунсько-українського кордону.

Полковник Едвін Маттейдесс, командир 2-ї бригадної бойової групи, заявив, що він і його війська були найближчими американськими силами до бойових дій в Україні. Зі свого боку, зазначив він, вони «уважно спостерігали» за російськими військами, «створювали цілі для вправ» і проводили навчання, які «в точності повторюють те, що відбувається під час війни».

Журналісти CBS News зазначають, що командири 101-ї повітряно-десантної дивізії США неодноразово казали їм, що вони завжди «готові до бою хоч сьогодні ввечері», і у разі ескалації бойових дій або нападу росії на НАТО, вони «повністю готові перетнути кордон в Україну».

Читайте також: Зеленський: У НАТО мають упевнитися, що Україна потрібна Альянсу

Як повідомляв Укрінформ, раніше у США заявили, що продовжать міжнародну взаємодію для забезпечення України системами ППО.

Фото: army.mil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-