Родич Джона Кеннеді став на захист України в Інтернаціональному легіоні

Родич Джона Кеннеді став на захист України в Інтернаціональному легіоні

Укрінформ
Конор Кеннеді, внучатий племінник 35-го президента США Джона Кеннеді, бився у складі Інтернаціонального легіону на боці України у війні з російською федерацією.

Як передає Укрінформ, про це він розповів в Інстаграмі Instagram.

«Як і багато людей, я був глибоко зворушений тим, що побачив в Україні за останній рік. Я хотів допомогти. Коли я почув про Український інтернаціональний легіон, я знав, що поїду, і наступного дня пішов у посольство записуватися», - зазначив Конор Кеннеді.

За його словами, лише одна людина в Америці знала про його службу в Інтернаціональному легіоні - і лише одна людина в Україні знала, хто він такий.

«Я не хотів, щоб моя родина чи друзі хвилювалися, не хотів, щоб до мене там ставилися інакше. У мене не було попереднього військового досвіду, я не був добрим стрільцем, але міг носити важкі речі та швидко навчався. І я був готовий там померти. Тому невдовзі мене погодилися відправити на північно-східний фронт», - написав він.

Кеннеді зазначив, що за час перебування в Україні «багато побачив і багато відчув».

«Бути військовим мені сподобалося більше, ніж я очікував. Це страшно. Але життя просте, а винагорода за сміливість і добрі справи є суттєвою. Мої друзі там знають, чому мені довелося повернутися додому. Я завжди буду в боргу перед ними за їхній приклад», - додав американський доброволець.

Читайте також: До Інтернаціонального легіону долучилися добровольці з 55 країн

За словами Кеннеді, люди, котрих він зустрів в Україні, були «найсміливішими з усіх», яких він коли-небудь знав, а його побратими по Інтернаціональному легіону є «справжніми борцями за свободу».

«Ця війна визначить долю демократії в цьому столітті. Є ще що сказати про політику та роль західних урядів у ній. Наразі я лише закликаю вас допомогти особисто. Приєднайтеся до легіону, допоможіть на кордоні або надішліть медикаменти. Кожен день там хтось жертвує усім заради міцного миру», - підсумував Кеннеді.

Фото: Facebook.com/Добровольці Божої Чоти

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-