Зеленський - про МКЧХ: Це не клуб із привілеями, де насолоджуються життям

Зеленський - про МКЧХ: Це не клуб із привілеями, де насолоджуються життям

Укрінформ
Міжнародний комітет Червоного Хреста повинен докласти зусиль, аби потрапити до концтабору в Оленівці, де росіяни утримують українських полонених.

Про це сказав у відеозверненні Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

За його словами, сьогодні відбулася онлайн-зустріч із представниками МКЧХ, під час якої були сказані важливі речі. Зокрема, стосовно інституційної роботи Червоного Хреста заради гарантування безпеки тих, кого утримують у російському полоні.

“Вважаю, що Міжнародний комітет Червоного Хреста – це не клуб із привілеями, де отримують зарплати й насолоджуються життям. Червоний Хрест має зобов'язання, передусім морального характеру. Мандат Червоного Хреста має виконуватися. Потрібно негайно робити те, що цілком логічно для Червоного Хреста. Є Оленівка. Фактично концтабір, у якому утримують наших полонених. Потрібен доступ до них, як це й обумовлювалося. Червоний Хрест може це здійснити. Але потрібно намагатися це здійснити. Україна готова сприяти цьому”, - сказав глава держави.

Читайте також: Зеленський закликав Червоний хрест «битися», щоб отримати доступ до українських полонених

Зеленський додав, що місія Червоного Хреста може працювати за зразком місії МАГАТЕ, якій удалося потрапити на ЗАЕС.

“Але для цього потрібне лідерство. Потрібна сумлінність. Потрібне розуміння, хто й навіщо створював таку інституцію, як Червоний Хрест”, - зазначив Президент.

Читайте також: Єрмак вимагає до 17 жовтня направити місію Червоного Хреста до колонії в Оленівці

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії №210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, де утримували українських військовополонених, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 – отримали тяжкі поранення.

На території Оленівки перебувають українські військові, які під гарантії міжнародних організацій вийшли з оточеної “Азовсталі” у Маріуполі, щоб у подальшому їх могли обміняти.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-