Наєв назвав приблизну кількість військових рф на території білорусі

Наєв назвав приблизну кількість військових рф на території білорусі

Укрінформ
Наступ росії з боку білорусі можливий, але ЗСУ до нього на сьогодні готові.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Зараз на території білорусі перебувають військовослужбовці збройних сил росії – приблизно до 1000 осіб. Також там перебувають шість російських літаків ударного типу, чотири пускові установки оперативно-тактичного комплексу "Іскандер" і 12 зенітно-ракетних комплексів С-400. На території рб проводяться заходи з підготовки аеродромної мережі та інфраструктури для розгортання на цій базі військ рф. Сьогодні була оголошена на території республіки білорусь чергова перевірка готовності збройних сил рб до дій, тренування, викиди у визначені райони. Тобто чергова демонстрації їхня готовності і штучне підвищення градусу напруги», – сказав Наєв.

Він додав, що створене спільне регіональне угруповання і збільшення чисельності російських військ на території рб може бути використане для наступу росії на Україну з боку білорусі.

Читайте також: лукашенко матиме проблеми, якщо активніше втягуватиме білорусь у війну - Макрон

«З накопиченням сил і засобів збройних сил рб і рф будуть створювати загрозу повторного наступу у північній оперативній зоні, зокрема на місто Київ. Рівень цих військових загроз постійно вимірюється розвідкою і нашими партнерами. Ми так само реагуємо на збільшення цієї загрози, вживаємо заходів, щоб наші війська були у відповідній чисельності і були з більш високим потенціалом. Станом на зараз ситуація повністю контрольована, і ми до наступу з республіки білорусь на сьогодні готові», – підкреслив Наєв.

Як повідомляв Укрінформ, раніше самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив, що домовився з російським диктатором путіним про розгортання "спільного регіонального угруповання військ" білорусі та рф.

Заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко заявив, що на українсько-білоруському кордоні проводять оборонні заходи, щоб військові змогли дати відсіч ворогу ще на початку можливої спроби зайти на територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-