Ворог за добу обстріляв вісім регіонів України, є загиблі та поранені - зведення ОВА

Ворог за добу обстріляв вісім регіонів України, є загиблі та поранені - зведення ОВА

Укрінформ
Війська російської федерації упродовж минулої доби, 9 жовтня, здійснили обстріли восьми областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 10 жовтня.

У Київській області працює система протиповітряної оборони, детальна інформація уточнюється.

Вночі ворог знову завдав ракетних ударів по Запоріжжі. Внаслідок ракетної атаки у центрі міста зруйнований багатоповерховий житловий будинок, пошкоджені й інші будівлі та об'єкти. Кількість постраждалих людей уточнюється. На місці працюють усі відповідні служби, людям надається необхідна допомога.

У Чернігівській області вночі росіяни обстріляли із мінометів Новгород-Сіверський район. За попередніми даними, без жертв та руйнувань. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

У Сумській області російські війська вночі завдали 6 ударів із міномета по Краснопільській громаді. Попередньо, без жертв. Інформація щодо наслідків уточнюється.

У Дніпропетровській області вночі росіяни атакували чотири райони. Били ракетами, «Ураганами», «Градами» та важкою артилерією. Попередньо, без постраждалих. У Нікополі пошкоджені понад 30 багатоповерхових та приватних будинків, лікарня, ліцей, пошта, аптека, бібліотека, крамниці, кафе, перукарня, стоянка, автомобілі, газогони та лінії електропередач. У Червоногригорівській та Мирівській громадах тривають обстеження уражених ворогом територій. Масштаби руйнацій уточнюються. У Криворізькому районі ворог обстріляв Зеленодольську громаду. Руйнування з’ясовуються. Над Синельниківським та Павлоградським районами знищені дві ворожі ракети.

У Харківській області минулої доби загарбники обстрілювали мирне населення у Куп'янську, Вовчанську та населених пунктах Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Ізюмського районів. Вночі в Куп'янську через обстріл сталася пожежа на одному з виробничих об'єктів. Загинула одна людина, ще одна людина загинула вчора в Чугуївському районі. Протягом доби з пораненнями госпіталізовано двох людей. Триває також розмінування території області.

У Луганській області за минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Озарянівка, Кам’янка, Первомайське та Невельське. Вчора росіяни відкрили вогонь по нещодавно звільнених Стельмахівці, Новоєгорівці, Невському, Греківці. По позиціях захисників Луганщини ворог наніс 16 артилерійських та мінометних обстрілів, два авіаудари.

У Донецькій області вночі російські війська завдали ракетний удар по Слов'янську. Обстріляли приватний сектор. Також зафіксовані обстріли м. Красногорівка, м. Мар'їнка, сіл Новомихайлівка та Константинівка. Під час обстрілу одна людина дістала поранення.

У звільненому від росіян Святогірську перепоховують людей, які загинули і померли під час захоплення і були поховані не на кладовищах. У Лимані і Святогірську, а також інших населених пунктах громад видають гуманітарну допомогу, почали виплачувати пенсії та матеріальну допомогу. За добу в області троє людей загинули, ще 7 дістали поранення.

По Миколаєву ворог вночі випустив 10 ракет С-300. Зафіксовано влучання по території університету та складських приміщеннях, пошкоджені житлові будинки. Попередньо, без жертв. Детальна інформація уточнюється. За інформацією оперативного командування «Південь», в Миколаївському районі знищили два літальні апарати «Орлан-10».

Вчора з «Градів» і ствольної артилерії ворог обстрілював Куцурубську громаду, з напрямку Кінбурнської коси. Внаслідок ворожих обстрілів отримала поранення дитина, пошкоджені вісім житлових будинків. Без жертв. Тривають обстріли Березнегуватської громади. Постраждалих та руйнувань немає. Вчора о 22:25 обстрілів зазнав ще один населений пункт громади. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень уточнюється.

Читайте також: Рятувальники закликають зберігати інформаційну тишу

У Херсонській області, за інформацією ОК «Південь», завдано десять ударів по ворогу. Зокрема, уражено райони зосередження живої сили, озброєння та техніки, системи ППО ворога на Бериславщині. Знищено три склади з боєприпасами в Херсонському і Бериславському районах та один пункт управління в Каховському районі. З початку активних дій Збройні сили України звільнили 1170 квадратних кілометрів області.

Вчора Херсонська обласна військова адміністрація доставила хліб жителям звільнених населених пунктів. Ситуація в області залишається напруженою, тривають бойові дії.

Відносно спокійно ніч минула на Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Хмельницькій, Одеській, Тернопільській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській та Житомирській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-