МЗС Ірану шкодує про пониження рівня відносин з Україною і заявляє про «хайп третіх сторін»

МЗС Ірану шкодує про пониження рівня відносин з Україною і заявляє про «хайп третіх сторін»

Укрінформ
Іран шкодує, що Україна понизила рівень відносин з Тегераном, позбавляючи посла цієї країни акредитації.

Про це заявив в суботу речник МЗС Ірану Насер Канаані, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Канаані заявив, що Україна повинна “утримуватися від впливу третіх сторін, які прагнуть зруйнувати відносини між двома країнами”.

За його словами, рішення української влади базувався на “непідтверджених повідомленнях” і спричиненому третіми сторонами “медійного хайпу”.

Читайте також: В ОП відреагували на передачу Іраном росії дронів-камікадзе

Як повідомляв Укрінформ, на півдні України російські війська активізували повітряні атаки із застосуванням іранських дронів-камікадзе типу "Шахід-136". Зокрема, із застосуванням таких апаратів ворог укотре завдав удару по портовій інфраструктурі міста Очаків Миколаївської області. Один із двох дронів був збитий українськими підрозділами, інший влучив у портовий буксир.

Президент України 23 вересня доручив МЗС відреагувати на факти використання російськими військами озброєння іранського виробництва.

Читайте також: Члени Конгресу США закликали главу Пентагону надати Україні передові БПЛА

МЗС України повідомило тимчасовому повіреному у справах Ірану в Україні про рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації та суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства через факти використання військами рф зброї іранського виробництва.

На початку повномасштабного вторгнення рф в Україну посол Ірану в Україні Манучехр Мораді залишив межі України й перебуває у Молдові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-