Президент закликав жителів тимчасово окупованих територій уникати мобілізації

Президент закликав жителів тимчасово окупованих територій уникати мобілізації

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав жителів тимчасово окупованих територій уникати мобілізації до лав російської армії.

Про це він зазначив у своєму відеозверненні у п’ятницю, 23 вересня, передає Укрінформ.

"У мене є просте прохання до всіх наших людей, які перебувають на тимчасово окупованих територіях: робіть головне – бережіть своє життя і допомагайте нам послаблювати та знищувати окупантів. У будь-який спосіб ховайтеся від російської мобілізації. Уникайте повісток. Намагайтеся виїхати на вільну територію України”, - сказав він.

Читайте також: Доукомплектування та нові формування: у Генштабі ЗСУ розповіли про етапи мобілізації в росії

У разі потрапляння до російської армії, президент закликав саботувати будь-яку ворожу активність, заважати російським операціям, а також передавати українській стороні важливу інформацію про окупантів.

“Від початку активних дій на Сході нашої держави у вересні вже звільнено близько 9 тисяч квадратних кілометрів території, близько 400 населених пунктів. Цей відчутний результат досягнуто і завдяки тому, що наші люди на тимчасово окупованій території нам допомагають. Робіть, будь ласка, все, щоб такої допомоги ставало більше”, - зазначив Зеленський.

Читайте також: В Україні розробили алгоритм дій для кримчан, яких рф може мобілізувати

Як повідомляв Укрінформ, президент росії володимир путін у відеозверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи щодо реалізації указу розпочалися з 21 вересня, а міністр оборони росії Сергій Шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-