ЗМІ про мобілізацію у росії: здебільшого «гребтимуть» по селах, у великих містах – по мінімуму

ЗМІ про мобілізацію у росії: здебільшого «гребтимуть» по селах, у великих містах – по мінімуму

Укрінформ
Під час проведення мобілізації, оголошеної в росії, рекомендовано призивати з великих міст невелику кількість людей, а набирати в основному сільське населення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Медуза" з посиланням на свої джерела.

Співрозмовник, близький до одного з федеральних міністерств, повідомив, що з обласних центрів росії «рекомендували набирати мінімум». «Йдуть (виконувати план мобілізації – ред.) по сільських районах, там немає ЗМІ, опозиції та більше підтримки (війни)», - уточнило джерело.

Разом з цим співрозмовник, близький до керівництва москви, повідомив, що в столиці планують мобілізувати до 16 тисяч людей, цю інформацію підтвердило джерело, близьке до одного з федеральних міністерств. У петербурзі призвати збираються близько 3,2 тисячі людей, повідомило джерело, близьке до повпредства Північно-Західного федерального округу.

Таким чином, у сумі населення москви (12,6 млн) і петербурга (5,4 млн) становить приблизно 18 млн осіб, тобто більше 12% населення країни. А призов у них непропорційно малий (особливо в петербурзі).

Читайте також: Доукомплектування та нові формування: у Генштабі ЗСУ розповіли про етапи мобілізації в росії

Як повідомлялося, раніше міністр оборони рф сергій шойгу сказав, що в армію збираються призвати 300 тисяч резервістів. Кількість людей, які підлягають мобілізації, зазначено у сьомому пункті відповідного указу президента росії володимира путіна, який засекречено. Однак ЗМІ повідомляли з посиланням на джерело в адміністрації президента рф, що в сьомому пункті йдеться про призов до мільйона людей.

При цьому співрозмовник "Медузи", близький до одного з федеральних міністерств, повідомив, що в рамках "часткової мобілізації" в росії збираються призвати в армію 1,2 мільйона осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-