Втрати російських військ уп'ятеро більші, ніж в українських – Зеленський

Втрати російських військ уп'ятеро більші, ніж в українських – Зеленський

Укрінформ
Під час повномасштабної агресії проти України російських військових загинуло в п’ять разів більше, ніж українських.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю французькому виданню Ouest-France заявив Президент України Володимир Зеленський.

«У нас є оцінки втрат за добу, вони не точні. Це майже 50 людей на день. Але це не точні цифри, тому що невідомо, скільки військових і цивільних залишилося на території. Українських військових загинуло в п'ять разів менше, ніж російських», - сказав Глава держави.

Зеленський також пояснив, чому не хоче розголошувати точну кількість загиблих і поранених українських військових у ході повномасштабного військового вторгнення рф.

«Позиція наших військових полягає в тому, щоб не повідомляти точну кількість загиблих і поранених українських військових. Головне питання – це точні дані. У мене є дані, які я отримую і які мені передають. Треба бути дуже обережними з цифрами, тому що йдеться про людські життя», - додав Президент.

Читайте також: Маляр нагадала, що в росії вже було декілька спроб мобілізації - усі вони провалилися

Як повідомляв Укрінформ, заступниця міністра оборони Ганна Маляр в інтерв'ю YouTube каналу “Ісландія” сказала, що Україна за час повномасштабного вторгнення росії втратила близько 9 тисяч захисників.

При цьому, з 24 лютого по 23 вересня росія втратила в Україні 56 060 осіб.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-