Кулеба закликає країни ООН підтримати створення спецтрибуналу щодо злочину агресії рф

Кулеба закликає країни ООН підтримати створення спецтрибуналу щодо злочину агресії рф

Укрінформ
Глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав країни-члени ООН підтримати створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії проти України з метою притягнення до відповідальності президента рф володимира путіна та його злочинне оточення.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це головний український дипломат заявив під час засідання Ради Безпеки ООН міністерського рівня щодо боротьби з безкарністю у зв’язку з російською війною в Україні.

"Я підкреслюю, що жоден з російських злочинів в Україні не був би можливим без злочину агресії проти України, яке здійснило керівництво росії. Цей злочин не може залишитися непокараним. Єдина реальна можливість поставити президента путіна та його команду перед судом – це створити спеціальний трибунал щодо злочину агресії проти України", - сказав Кулеба.

На цьому тлі міністр закликав усі країни-члени ООН "підтримати цю ініціативу заради базових принципів людяності та Статуту ООН".

Він також наголосив на тому, що притягнення росії до відповідальності – це ключовий елемент для забезпечення світового порядку та безпеки.

"Українські правоохоронні органи разом з партнерами з Міжнародного кримінального суду та іншими країнами, які підтримують зусилля України та МКС, спільно працюють для збору доказів російських злочинів для притягнення до покарання винних осіб. Ми впевнені у Міжнародному кримінальному суді", - розповів Кулеба про розслідування злочинів російської армії в Україні.

Читайте також: росія може мобілізувати 300 чи 500 тисяч, але їй не виграти цю війну – Кулеба

Як повідомлялося, раніше Україна виступила з ініціативою створення Спеціального трибуналу, який притягне до кримінальної відповідальності членів ради безпеки росії за скоєння злочину агресії проти нашої держави. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-