Моравецький - про звірства в Ізюмі: росія повернулася до свого жахливого минулого

Моравецький - про звірства в Ізюмі: росія повернулася до свого жахливого минулого

Укрінформ
Дії росіян в Україні показують, що росія знову скоює найстрахітливіші злочини, як це вже було у минулому.

Про це написав уТвіттері глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає Укрінформ.

“83 роки після злочинного радянського нападу на Польщу та 82 роки від Катинського розстрілу. І ми знаємо одне: росія повернулася до свого найжахливішого минулого”, - написав Моравецький, реагуючи на повідомлення про злочини росіян в Ізюмі на Харківщині.

Своєю чергою заступник глави МЗС Польщі Павел Яблонський написав у Твіттері, що це жахіття “неможливо не порівняти з Катинню”.

“А найгірше, що таких місць на українських землях, все ще окупованих росіянами, ймовірно, десятки”, - підкреслив Яблонський.

Він наголосив, що нині всі є “свідками найбільшого злочину проти цивільного населення від завершення Другої світової війни”.

Читайте також: росія вбиває українців цілими родинами: Єрмак показав могили 6-річної дівчинки з Ізюма і її батьків

Яблонський підкреслив, що продовження і збільшення військової допомоги для України є “обов’язком”, щоб росія зазнала поразки і щоб злочинців було притягнуто до відповідальності.

“І безпосередніх виконавців, і командирів, і головних організаторів на чолі з путіним”, - підкреслив Яблонський.

Як повідомляв Укрінформ, у МВС України припускають, що кількість українських громадян, які загинули внаслідок дій рф на території Харківської області, може бути значно більшою, ніж у Бучі.

Офіс Верховного комісара ООН з прав людини заявив у п’ятницю, що хоче направити групу своїх співробітників до Ізюма для перевірки місця масового поховання, де після вигнання російських окупантів було знайдено понад 400 могил.

Читайте також: ISW: Масові поховання в Ізюмі - свідчення того, що звірства росіян у Бучі не були аномалією

Як повідомлялося, 13 квітня 1943 року німці оприлюднили інформацію про виявлення в Катині масових поховань польських офіцерів, вбитих підрозділами нквс за рішенням політбюро кпрс. Навесні 1940 року було розстріляно понад 21 тисячу польських офіцерів та представників державної адміністрації внаслідок радянської окупації східної частини Польщі у вересні 1939 року. У срср заперечували причетність нквс до розстрілу поляків, це було визнано аж у квітні 1990 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-