Україна зламала стратегічні плани рф щодо просування в інші країни – генерал Брідлав

Україна зламала стратегічні плани рф щодо просування в інші країни – генерал Брідлав

Укрінформ
Керівництво кремля мало на меті не зупинятися на Україні й просувати свою агресивну політику далі, на інші країни, що було підтверджено російською стороною документально, однак українці зламали всі стратегічні плани рф.

Таку оцінку висловив у вівторок колишній Верховний головнокомандувач Об’єднаних сил НАТО в Європі, генерал у відставці Філіп Брідлав під час онлайн-конференції, організованої Atlantic Council, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Стратегічна мета росії так і не була досягнута. Вони хотіли швидко скинути президента Зеленського, захопити Україну в короткий термін, встановити своє правління й просуватися далі – в іншу країну», - наголосив Брідлав.

Він зазначив, що ці ідеї кремля містилися, в тому числі, в документах із пропозиціями, якими рф до вторгнення хотіла перекроїти систему європейської безпеки.

«Україна була лише першим кроком із багатьох (запланованих – ред.), але їхня (рф – ред.) стратегічна мета не була досягнута», - зауважив Брідлав.

Серед основних причин, чому спроби кремля виявилися провальними, генерал назвав мужність українського народу й готовність боронити свою землю, допомогу США й західних союзників, а також неготовність самих росіян до війни в Україні.

«Росія не розуміла процеси, які відбувалися в Україні, тому всі її плани щодо ведення війни виявилися провальними», - зазначив Брідлав.

Крім того, за його словами, росіяни також не впоралися з логістикою та були змушені відступити з півночі України в перші ж тижні після вторгнення, а також зав‘язли на інших напрямках.

Читайте також: В Україні вже знищили понад 50 тисяч російських загарбників

Як повідомлялося, генерал у відставці Філіп Брілдав, який у 2013-2016 рр. очолював сили НАТО в Європі, зараз є одним із найбільш впливових діячів у експертних колах Вашингтона, який займає активну позицію на підтримку України. Минулого місяця Брідлав серед інших 12 авторитетних американських експертів виступив із відкритим закликом до Білого дому посилити військову допомогу ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-