Обов'язкова евакуація передбачає безкоштовне житло для переселенців - Верещук

Обов'язкова евакуація передбачає безкоштовне житло для переселенців - Верещук

Укрінформ
Людям, яких евакуйовують з небезпечного регіону, надаватимуть безкоштовне житло та соціальний захист.

Про це віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук сказала на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Обов'язкова евакуація передбачає розселення людей. Держава бере на себе повністю витрати по забезпеченню житлом. Тобто люди приїдуть та абсолютно безкоштовно будуть розселені. Ніхто з них грошей за це брати не буде і точно нікого не буде виселяти. Якщо ми вже організували евакуаційний потяг і людина сіла, то має знати, що її чекають, зустрінуть на пероні, завезуть, і вона буде проживати у прийнятних умовах», - сказала Верещук.

Вона запевнила, що особисто їздила та перевіряла, які умови створюють для внутрішньо переміщених осіб.

«До речі, ми дозволили регіонам проводити ремонтні роботи, в тому числі капітальний ремонт, реконструкцію, закупівлі товарів та послуг, щоб допомогти реконструювати житлові приміщення, або навіть нежитлові перевести у житлові під ВПО. Ми зробили все, щоб спокійно зараз забезпечити житлом безкоштовним наших внутрішніх переселенців», - сказала Верещук.

Читайте також: Обов'язкову евакуацію можуть поширити не лише на Донецьку, а й на інші області - Верещук

Як повідомлялося, агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи мирних жителів, знищуючи цивільну інфраструктуру. У регіоні давно немає газопостачання, а в багатьох населених пунктах - і водопостачання.

29 липня Кабінет Міністрів України створив Координаційний штаб, який займатиметься організацією евакуації з Донецької області. Його очолила Верещук. До штабу увійшли представники міністерств, силових відомств та військових адміністрацій. Евакуація жителів неокупованих районів Донеччини передбачається до початку опалювального сезону.

Читайте також: Уряд створив координаційний штаб з евакуації жителів Донеччини

Президент Володимир Зеленський закликав жителів Донбасу евакуюватися. Вивезення людей із небезпечного регіону стартувало 2 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-