Шмигаль закликає світ вплинути на рф, аби її військові негайно залишили ЗАЕС

Шмигаль закликає світ вплинути на рф, аби її військові негайно залишили ЗАЕС

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль від імені уряду закликає світ вплинути на росію, аби її військові негайно залишити територію Запорізької атомної електростанції, прилеглі території та місто Енергодар.

Як передає Укрінформ, про це він сказав на засіданні уряду.

«Від імені уряду також хочу закликати світ вплинути на росію, аби її військові негайно покинули територію атомної станції, прилеглі території та місто Енергодар. Адже наслідки потенційної катастрофи відчує не лише Україна, але і весь світ», - сказав Шмигаль.

На його переконання, мінування найбільшої в Європі атомної електростанції та провокаційні обстріли, які здійснюють російські війська, мають отримати відповідну оцінку.

«росія повинна отримати статус держави — спонсора тероризму. Про це ми говоримо з усіма партнерами й перш за все зі Сполученими Штатами, де така ініціатива вже здобула підтримку Конгресу», - додав прем'єр.

Читайте також: росія має повернути Україні повний контроль над ЗАЕС – Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, 8 серпня російська армія заявила про мінування Запорізької атомної електростанції та готовність її підірвати.

6 липня українська розвідка підтвердила інформацію, що російська армія замінувала енергоблоки Запорізької атомної електростанції.

Читайте також: Наслідки аварії на Запорізькій АЕС можуть бути вдесятеро потужніші, ніж на ЧАЕС – Міндовкілля

російські військові 5 та 6 серпня обстріляли майданчик Запорізької АЕС. Ракети влучили, зокрема, поблизу сухого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-