На Криворізькому напрямку ворог спробував провести розвідку боєм - Вілкул

На Криворізькому напрямку ворог спробував провести розвідку боєм - Вілкул

Укрінформ
На Криворізькому напрямку російські агресори спробували провести розвідку боєм за підтримки двох танків, але зазнали втрат.

Про це в Телеграмі повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Укрінформ.

"За інформацією Оперативного командування "Південь", по рубежу Сухий Ставок - Білогірка ворог спробував провести розвідку боєм за підтримки двох танків. Успіху не мав. З втратами відійшов. Також наші підрозділи завдають ударів по складах боєприпасів, скупченнях живої сили і техніки противника. Я ще раз наголошую – ЗСУ повністю володіють ситуацією та її контролюють", - написав він.

Вілкул зазначив, що оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту напружена. За інформацією Оперативного командування "Південь", ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони та створює ударне угруповання на Криворізькому напрямку, планує контрнаступальні дії".

Читайте також: Ворог почав створення ударного угруповання на Криворізькому напрямку - ОК «Південь»

"Не треба сприймати інформацію занадто емоційно та завчасно будувати якісь гіпотези. Так, іде війна. Так, у противника багато сил і засобів, і вони їх часто перекидають з одного напрямку на інший. Бойовий дух наших частин вкрай високий. Разом з військовими ми 5 місяців будували глибокоешелоновану оборону та готувалися до будь-якого розвитку подій. Тому ситуація знаходиться під контролем Збройних сил України", - запевнив Вілкул.

Щодо ситуації в Кривому Розі, наголосив очільник міста, то вона повністю контролюється військовою адміністрацією та ЗСУ. Інфраструктура, комунальні служби та соціальні установи працюють у робочому режимі.

Також очільник Вілкул звернувся до батьків, вчителів, вихователів із застереженням: спецслужби ворога розробили спеціальні програми у вигляді квестів для дітей і підлітків.

Читайте також: Вілкул пообіцяв винагороду за інформацію про зрадників

"Видаючи себе за кого завгодно… пропонують нашим дітям нібито проходити квест – фотографувати з прив'язкою до місцевості військові об'єкти, об'єкти інфраструктури міста та інші цікаві для орків об'єкти, відсилати ці фотографії та отримувати за них грошову винагороду. Дуже прошу кожного з вас, поговоріть зі своїми дітьми, попередьте інших батьків, щоб теж провели дуже серйозні розмови. Жодних квестів, жодних пересилань фотографій бути не повинно", - наголосив Вілкул.

Як повідомлялося, внаслідок ворожих обстрілів у Великій Костромці на Дніпропетровщині загинула 70-річна жінка, а у Мар’янському поранення дістав 73-річний чоловік, він евакуйований до лікарні у Кривому Розі у стані середньої тяжкості.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-