Теракт в Оленівці: журналістам повідомили деталі на зустрічі off the record

Теракт в Оленівці: журналістам повідомили деталі на зустрічі off the record

Укрінформ
Вибухи в Оленівці — це свідома провокація та беззаперечний акт тероризму з боку російської федерації.

Про це в Медіацентрі Україна-Укрінформ заявили учасники спеціальної події off the record з журналістами, присвяченої темі вбивства українських полонених в Оленівці.

У зустрічі взяли участь Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець, представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, позаштатний радник з питань національної безпеки та оборони в напрямку стратегічних комунікацій ОПУ Дмитро Логгінов та представники провідних українських і міжнародних ЗМІ.

Як повідомили учасники заходу, звинувачення російської сторони щодо обстрілу Збройними силами Оленівки є абсолютним фейком та не мають жодного підтвердження. Натомість всі наявні факти і докази свідчать про те, що саме російська сторона вчинила терористичний акт по відношенню до українських полонених.

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець своєю чергою повідомив, що українська сторона надіслала офіційні запити до міжнародних організацій та до російського омбудсмана про допуск українського Уповноваженого з прав людини до місця трагедії та до поранених українських захисників. Станом на сьогодні вже сформовані команди від міжнародних інституцій, які готові виїхати на місце теракту в Оленівці, однак російська сторона не надала жодної офіційної відповіді на численні звернення представників ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста та української сторони.

Учасники зустрічі також підтвердили, що комунікація з родичами військовополонених відбувається щодня, а всю необхідну інформацію родичі можуть отримати в Об'єднаному центрі з пошуку та звільнення полонених при СБУ за адресою Київ, вул.Спаська, 37. Записатися на прийом можна за телефоном 044-425-12-09, отримати консультацію — за номером 095-412-74-24.

Читайте також: Україна спонукає ООН і Червоний Хрест розслідувати варварську страту в Оленівці - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом обстрілу російськими військами Оленівки Донецької області, унаслідок чого загинули близько 40 та поранені 130 осіб.

За даними Генерального штабу ЗСУ, російські військові зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

У Генштабі назвали заяви кремля про нібито обстріли Збройними силами України цивільної інфраструктури та населення «відвертою брехнею і провокацією».

За наявною інформацією української розвідки, вбивство українських полонених у тимчасово захопленій Оленівці Донецької області здійснили найманці зі складу приватної військової компанії «Вагнер».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-