Зеленський про теракт в Оленівці: Доказів, що це був спланований злочин рф, задосить

Зеленський про теракт в Оленівці: Доказів, що це був спланований злочин рф, задосить

Укрінформ
Теракт в Оленівці, унаслідок якого було цинічно вбито понад 50 полонених українських захисників, це чергове підтвердження того, що росія – держава-терорист.

Про це у своєму телеграмі написав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Глава держави провів нараду з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, начальником ГУР МОУ Кирилом Будановим, в.о. голови СБУ Василем Малюком та уповноваженим ВРУ з прав людини Дмитром Лубінцем.

"Детально обговорили теракт, влаштований російськими нелюдами в Оленівці, унаслідок якого було цинічно вбито понад 50 полонених українських захисників. Доказів, що це був спланований злочин, задосить. І це чергове підтвердження того, що росія – держава-терорист", - йдеться у повідомленні.

Зеленський переконаний, що ООН і МКЧХ, що мали гарантувати збереження життя та здоров’я наших військовополонених, повинні негайно відреагувати на цю ситуацію.

Читайте також: ООН і Червоний Хрест мають негайно направити місію в Оленівку - силовики та ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, російські військові зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

У Генштабі назвали заяви кремля про нібито обстріли Збройними силами України цивільної інфраструктури та населення «відвертою брехнею і провокацією».

Читайте також: Україна закликає Офіс прокурора МКС зафіксувати звірства росіян щодо українських полонених

За наявною інформацією української розвідки, вбивство українських полонених в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області здійснили найманці зі складу приватної військової компанії «Вагнер».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-