Кулеба закликає ООН відвідати колонію в Оленівці задля встановлення всіх фактів

Кулеба закликає ООН відвідати колонію в Оленівці задля встановлення всіх фактів

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав ООН відвідати колонію в Оленівці задля встановлення всіх фактів скоєного російськими військами злочину, а Міжнародний комітет Червого Хреста - перевірити всіх українських військовополонених.

Про це глава української дипломатії написав у Твітері, повідомляє Укрінформ.

«Я закликаю ООН, яка сприяла евакуації українських військовослужбовців з Азовсталі, рішуче засудити росію за обстріл Оленівської колонії та відвідати місце для встановлення всіх фактів цього жахливого злочину. Я також закликаю МКЧХ перевірити всіх українських військовополонених», - зазначив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом обстрілу рф Оленівки Донецької області, унаслідок якого загинуло близько 40 та були поранені 130 осіб.

За даними Генерального штабу ЗСУ, російські військові зумисно обстріляли колонію у Оленівці, де були українські військовополонені.

Читайте також: Українських полонених в Оленівці вбили «вагнерівці» - розвідка

У Генштабі назвали заяви кремля про нібито обстріли Збройними силами України цивільної інфраструктури та населення "відвертою брехнею і провокацією".

У селищі Оленівка під Маріуполем розташовані дві фільтраційні тюрми загарбників. Тут утримують колишніх правоохоронців, проукраїнських активістів, "неблагонадійних" до винесення вироку або проходження фільтрації, волонтерів, які евакуювали маріупольців.

Також була інформація, що сюди привезли з Маріуполя полонених українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-