Обстріл Вінниці: Монастирський доповів Зеленському про наслідки

Обстріл Вінниці: Монастирський доповів Зеленському про наслідки

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зустрівся з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, який повернувся з Вінниці.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

Очільник МВС доповів главі держави про наслідки ракетних обстрілів міста російською армією.

Внаслідок злочинних дій агресора у Вінниці загинуло 23 людей, серед яких три дитини. У заклади охорони здоров'я звернулося 197 постраждалих. четверо осіб залишаються в розшуку як зниклі безвісти.

Монастирський також доповів Президентові про обстріли Миколаєва, де внаслідок чотирьох влучань у навчальний корпус педагогічного університету травмовано двох осіб. Ще чотири влучання зафіксовані в семиповерховий корпус Національного університету кораблебудування.

Читайте також: Удар по Вінниці: рятувальники розібрали 50% знищених об'єктів

«Росія поводиться як держава-терорист, стріляючи по цивільному населенню. Ми робитимемо все, щоб знайти й покарати тих, хто віддає злочинні накази, і тих, хто їх виконує», – наголосив Зеленський.

Президент і міністр внутрішніх справ обговорили безпекові питання, зокрема запровадження номера 112 як єдиної системи допомоги громадянам, впровадження системи біометричної ідентифікації та верифікації за відбитками пальців і розпізнання облич. Це має забезпечити якнайшвидше розкриття злочинів та створення безпечного середовища для громадян.

Читайте також: Після ракетного удару по Вінниці поліція затримала кілька десятків людей

Окрему увагу приділили запровадженню Єдиного реєстру зброї з повноцінним функціоналом, що здатний вивести взаємодію громадян та органів поліції на якісно новий рівень у справі цивілізованого легального обігу зброї в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня війська рф завдали по центру Вінниці удару трьома ракетами "Калібр".

У Миколаєві вранці 15 липня прогриміло понад десять потужних вибухів - російські ракети влучили у два найбільші університети міста.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-