білоруський прикордонник втік до України, щоб воювати проти росіян

білоруський прикордонник втік до України, щоб воювати проти росіян

Укрінформ
У Волинській області затримали білоруського прикордонника, який прагнув доєднатись до Збройних сил України у боротьбі проти росії.

Як передає Укрінформ, про це Західне регіональне управління Державної прикордонної служби України - Західний кордон повідомляє у Фейсбуці.

"Нещодавно прикордонний наряд одного з підрозділів Волинського прикордонного загону затримав чоловіка без документів. Він незаконно перетнув кордон України, пробираючись із білорусі", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: лукашенко звільнив генерала, відповідального за мобілізацію

Затриманий повідомив, що є білоруським прикордонником і проходить службу у Брестській прикордонній групі. Він пояснив, що на порушення зважився, щоб доєднатися до Сил оборони України у війні проти росіян.

"Чоловік також розповів, що мав однодумців стосовно необхідності протистояти росії. З одним із них білоруський прикордонник і вирушив в Україну, але дорогою до кордону їх виявили та зі стрільбою переслідували, тож перетнути державну межу зміг лише він один", - зазначили в ДПСУ.

Читайте також: білорусь передала під повний контроль росії аеродром Зябрівка

Проводиться перевірка озвученої затриманим інформації, після чого буде прийматися рішення про його подальшу долю.

Як повідомляв Укрінформ, білоруський добровольчий батальйон Збройних сил України імені Кастуся Калиновського сформований у березні 2022 року для захисту від російського вторгнення у складі Іноземного легіону в Україні. Названий на честь національного героя білорусі, одного з керівників національно-визвольного повстання білорусів, поляків, литовців та українців 1863-1864 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-