У полонених британців нульові шанси на справедливий суд у «днр» - Інтернаціональний легіон

У полонених британців нульові шанси на справедливий суд у «днр» - Інтернаціональний легіон

Укрінформ
Військовополонені британці Ендрю Хілл та Ділан Хілі будуть передані фіктивному суду на території самопроголошених "республік", а їхні шанси на чесний і справедливий суд дорівнюють нулю.

Про це заявив спікер Інтернаціонального легіону оборони України Дам'єн Магру на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Минулого тижня було повідомлення від прокуратури самопроголошеної республіки "днр", що британців Ендрю Хілла та Ділана Хілі будуть судити. Я думаю, що всі розуміють, що їхні шанси на чесний та справедливий суд дорівнюють нулю", - зауважив Магру.

Магру наголосив, що Хілл є повноправним учасником війни та захищений міжнародним законодавством.

Читайте також: В Інтернаціональному легіоні спростували російський фейк про 200 загиблих бійців

"Те, що робиться проти нього, є порушенням Женевської конвенції. Ми закликаємо, аби його негайно випустили або обміняли", - сказав спікер Інтернаціонального легіону.

Крім того, Магру розповів, що Хілі не є легіонером.

Читайте також: ЗМІ: Загарбники погрожують смертною карою ще двом британцям, які воювали на боці ЗСУ

"Наскільки я поінформований, він взагалі не є військовим. Нам відомо, що Хілі - цивільний волонтер і допомагав евакуювати цивільних із Запорізької області. Ділан Хілі не пов'язаний із бойовими діями та має бути звільнений", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, в Інтернаціональному легіоні дуже занепокоєні ситуацією із британцем Ендрю Хіллом, якого росіяни затримали на Миколаївщині наприкінці квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-