Ворог має певні тактичні успіхи на окремих ділянках завдяки перевазі в артилерії – Мотузяник

Ворог має певні тактичні успіхи на окремих ділянках завдяки перевазі в артилерії – Мотузяник

Укрінформ
Попри дедалі більші втрати особового складу та техніки, загарбники переважають сили оборони України на окремих напрямках в артилерії у кілька разів, що дає їм змогу здобувати певні тактичні успіхи.

Про це заявив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник на брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

“Основною метою противника наразі залишається вихід на адміністративні кордони Луганщини і Донеччини, утримання захоплених районів Запорізької та Херсонської областей і забезпечення стійкості сухопутного коридору з окупованим Кримським півостровом. Окрім того, рф продовжує блокувати морські комунікації України у північно-західній частині Чорного моря”, - уточнив Мотузяник.

За його словами, на Донецькому напрямку ЗСУ ведуть важкі бої з потужним російським угрупованням, до якого входять підрозділи зі складу 8-ї, 58-ї армій, мобілізаційного резерву 1, 2 армійських корпусів Південного військового округу, 2-ї, 41-ї армій, 90-ї танкової дивізії Центрального військового округу, 5-ї армії, 68-го армійського корпусу, повітряно-десантних військ, а також інших частин і підрозділів.

“Тривають важкі бої. Противник намагається закріпитися у районах населених пунктів Лоскутівка і Рай-Олександрівка. У районі Борівського українські воїни відбили наступальні дії противника”, - поінформував речник Міноборони.

Читайте також: Інформація про Сєвєродонецьк є закритою, не треба шкодити оборонній операції — Мотузяник

За інформацією МОУ, на Бахмутському напрямку тривають бої у районі Миколаївки та Берестового. Зокрема, з метою зниження потенціалу українських військ противник застосував штурмову й армійську авіацію, завдавши повітряного удару у напрямках селищ Клинове, Яковлівка та Покровське.

“Для протиповітряного прикриття наступального угруповання своїх військ на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках з території рф до району ведення бойових дій росіяни перемістили батарею зенітно-ракетних систем С-300”, - зазначив Мотузяник.

За його словами, ворог усіляко намагається поліпшити своє тактичне положення та взяти під вогневий контроль наявні шляхи сполучення. На Новопавлівському напрямку ЗСУ виявили та знищили кілька ворожих ДРГ.

“З метою сковування дій наших військ ворог завдав масованого ракетного удару у районі населеного пункту Золота Нива (11 км на південний схід від Великої Новосілки), і при цьому окупант застосував також армійську і штурму авіацію”, - наголосив речник МОУ.

Крім того, на Краматорському, Авдіївському, Курахівському, а також та Запорізькому напрямках, попри відсутність активних бойових зіткнень, ворог веде систематичний вогневий вплив, щоб не допустити перекидання підрозділів сил оборони України на інші напрямки.

Мотузяник поінформував, що у межах логістичного забезпечення своїх військ загарбники відновлюють ними ж пошкоджену транспортну інфраструктуру, а також розміновують район морського порту Бердянська та прилеглої акваторії.

Читайте також: Генштаб та РНБО закликають не поширювати інформацію про військові операції ЗСУ

На Слов’янському напрямку українські війська відбили штурм противника у районах Богородичного, Долини, Вірнопілля та селища Курулька. Ворожі війська зі складу 1-ї танкової армії, 20 -ї армії, берегових військ Балтійського флоту Західного військового округу, 29, 35, 36 армій, 68-го армійського корпусу Східного військового округу, а також повітряно-десантних військ намагаються поліпшити своє тактичне положення і виявити слабкі місця в обороні українських військ.

“Основною метою противника тут є створення умов для відновлення наступу в напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. З цією метою окупанти накопичують додаткові резерви у тилових районах, зокрема, у районі Новоселівка (Харківська область) розгорнуто батарею РСЗВ “Ураган”, - сказав речник МОУ.

На Південнобузькому і Таврійському напрямках загарбники утримують зайняті позиції і чинять спроби не допустити контрнаступальних дій ЗСУ у Миколаївській та Херсонській областях.

Мотузяник поінформував, що загарбники продовжують блокувати цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря. Кораблі ЧФ рф ізолюють район ведення бойових дій та намагаються вести розвідку.

“Станом на ранок в акваторії Чорного моря ідентифіковано чотири кораблі, які несуть крилаті ракети морського базування типу “Калібр”. Можливий одночасний сумарний ракетний залп – до 32 ракет”, - сказав він.

Читайте також: кремль планує підрив будинків у Мозирі, щоб втягнути білорусь у війну проти України – розвідка

Речник МОУ уточнив, що Збройні сили України продовжують ведення оборонної операції та завдають противнику втрат на усіх напрямках, де ведуться активні бойові дії, наголосив Мотузяник.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 24 червня ліквідували близько 34 530 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-