Тільки повернення України означатиме нормальне життя для захоплених міст - Президент

Тільки повернення України означатиме нормальне життя для захоплених міст - Президент

Відео
Укрінформ
рф перетворила Донецьк на місто-привид, тож тільки повернення України на тимчасово окуповані росією українські території принесе туди нормальне життя.

Про це заявив Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Десять років тому наш Донецьк був сильним, гордим і розвинутим містом. А потім прийшла росія... І тепер це місто-привид, яке втратило більшість людей, тисячі життів і абсолютно всі перспективи», - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що рівно десять років тому у цей день почався чемпіонат з футболу Євро-2012, який об’єднав усіх українців, українців та поляків, українців та абсолютну більшість європейців.

Президент нагадав, що церемонія відкриття відбулася у Варшаві, фінальна церемонія – у Києві, матчі проводились в різних містах наших двох країн і зокрема в Донецьку, на «Донбас-Арені».

«Усього лише десять років минуло – а таке враження, що це було в іншому світі. Якраз сьогодні окупанти випустили абсолютно божевільну новину, що нібито вони готуються об’єднати якісь футбольні клуби з усіх окупованих територій в один псевдочемпіонат – з Донецька, Луганська, Херсона, Мелітополя, Криму, навіть з частини території Грузії», - зазначив глава держави.

На його думку, це просто знущання загарбників людей, які все прекрасно пам’ятають.

Читайте також: Зеленський: Бажання рф сісти за стіл переговорів не бачимо, бо росіяни ще відчувають силу

«Тільки повернення України, яке обов’язково буде, тільки наш прапор і тільки український закон означатимуть для цих територій, для цих міст просто нормальне життя – знову. Життя, яке там було. Мирне, безпечне, відкрите для всього світу. І, звичайно – нові матчі команд світового рівня на «Донбас-арені», - наголосив Зеленський.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-