Загарбники намагаються просунутися до Лисичанська та уникають боїв за Сіверський Донець - ISW

Загарбники намагаються просунутися до Лисичанська та уникають боїв за Сіверський Донець - ISW

Укрінформ
Російські окупаційні війська намагаються усіма силами уникнути необхідності боїв через Сіверський Донець з напряму Сєвєродонецька.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у дослідженні вашингтонського аналітичного центру Інститут вивчення війни (ISW).

“Російські сили намагаються просуватися до Лисичанська з півдня та заходу, аби уникнути необхідності вести бої через Сіверський Донець з Сєвєродонецька, але їх успіхи досі дуже обмежені”, - стверджують автори дослідження.

Читайте також: У Сєвєродонецьку - пробні контратаки, ЗСУ взяли в полон російських вояків

Зазначається, що росіяни готуються до активного партизанського руху на окупованих територіях Луганської області та намагаються знищити їх економічний потенціал.

“Український контрнаступ у Херсонській області привернув увагу російських сил у регіоні, і росіяни спішно намагаються захистити критично важливу наземну лінію комунікації, захопленням якої загрожує просування українців”, - стверджують в аналітичному центрі.

Читайте також: Держдеп вказує на плани росії створити «ХНР» або анексувати Херсонщину

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-