Зеленський згадав про восьму річницю припинення роботи Донецького аеропорту

Зеленський згадав про восьму річницю припинення роботи Донецького аеропорту

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський згадав, що 26 травня 2014 року було припинено роботу міжнародного аеропорту "Донецьк" імені Сергія Прокоф'єва.

Про це глава Української держави сказав під час відеозвернення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він зазначив, що рівно вісім років тому припинив роботу аеропорт "Донецьк".

Президент процитував повідомлення пресслужби, оприлюднене того дня: "Увага! З 7-ї ранку аеропорт "Донецьк" тимчасово призупиняє обслуговування рейсів. Про відновлення роботи аеропорту буде повідомлено додатково".

"Того дня, мабуть, ніхто взагалі не передбачав, як будуть розвиватися події на Донбасі протягом цих років. А потім – і в усій Україні після повномасштабного вторгнення. Ніхто не передбачав, наскільки і як затягнеться слово "тимчасово" в цьому оголошенні про зупинку аеропорту", – підкреслив Зеленський.

Водночас він наголосив, що і того дня, і будь-якого іншого, і сьогодні можна впевнено сказати дві речі. По-перше, Україна завжди буде незалежною державою і її не зламати. "Питання лише в тому, яку ціну доведеться заплатити нашому народу за свою свободу, а росії – за цю безглузду війну проти нас", – додав Президент.

Читайте також: На сході ЗСУ знищили майже 90 загарбників, вертоліт та два міномети

По-друге, Зеленський висловив переконання, що катастрофічне розгортання подій можна було би зупинити, якби світ поставився до ситуації в Україні серйозно, якби сильні світові лідери не загравали з росією, а реально натиснули заради припинення війни.

Як повідомлялося, 26 травня 2014 року міжнародний аеропорт "Донецьк" імені Сергія Прокоф'єва припинив роботу після захоплення бойовиками терористичної організації "донецька народна республіка".

У повідомленні про тимчасове скасування рейсів було зазначено, що адміністрація сповістить про відновлення роботи, проте цього не сталося. Аеропорт було оголошено остаточно закритим 3 червня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-