Пентагон розкрив вміст нового пакета оборонної підтримки для України

Пентагон розкрив вміст нового пакета оборонної підтримки для України

Укрінформ
Оголошений у четвер президентом Байденом черговий пакет оборонної підтримки для України міститиме озброєння та техніку загальною сумою близько $100 мільйонів.

Про це повідомив у четвер під час брифінгу речник Пентагону Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Цей пакет включатиме 18 гаубиць калібру 155 мм, а також 18 тактичних транспортерів для перевезення цих гаубиць», - зауважив представник Пентагону.

Він уточнив, що ця кількість одиниць артилерійської зброї відповідає озброєнню артилерійської батареї.

Читайте також: Сенат США ухвалив законопроєкт із $40 мільярдами на підтримку України

Крім того, за його словами, ЗСУ отримають додатково три контрбатарейних радари AN/TPQ-36.

«Це контрартилерійська система, про яку ми вже говорили раніше, і яка вже поставлялася в Україну», - зауважив представник оборонного відомства США.

Він підкреслив, що відправка цього та іншого обладнання відбудеться «дуже-дуже скоро». Представник Пентагону також поінформував, що американська сторона перебуває в «постійній комунікації» з українськими колегами для того, щоби знати про всі нагальні потреби ЗСУ.

Нинішній пакет, оголошений президентом США, виділяється в межах фінансування попереднього масштабного закону, який передбачав реагування на агресію рф з виділенням $13,6 мільярда.

Читайте також: Україна вже отримала майже дві третини снарядів для гаубиць M777 - Пентагон

Як повідомляв Укрінформ, 19 травня президент США Джо Байден оголосив про виділення чергового траншу оборонної допомоги для України. Він також привітав ухвалений Конгресом США законопроєкт щодо виділення додаткових $40 мільярдів для реагування на агресію рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-