Кулеба закликав світ підтримати створення Трибуналу для воєнних злочинців рф

Кулеба закликав світ підтримати створення Трибуналу для воєнних злочинців рф

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликає світ підтримати створення Спеціального трибуналу у справі про злочин агресії проти України для притягнення до відповідальності керівництва рф.

Як передає Укрінформ, відповідний заклик глава української дипломатії оприлюднив у Твітері.

«Нам потрібен Спеціальний трибунал у справі про злочин агресії проти України, щоб притягнути російське керівництво до відповідальності. Вчора я виступав на першій Міжнародній конференції з цього питання у Вільнюсі. Я вдячний організаторам і повторюю мій заклик підтримати створення Трибуналу», – написав Кулеба.

Як повідомлялося, 4 березня було проголошено Декларацію про створення Спеціального трибуналу для покарання злочину агресії проти України подібно до Лондонської декларації 1942 року, яка заклала основу для Нюрнберзького трибуналу.

Читайте також: Своїми варварськими методами режим путіна вже перевершив Третій Рейх Гітлера – МЗС

Текст «Заклику до створення Спеціального трибуналу для покарання злочину агресії проти України» та проєкту декларації, підготовлений робочою групою, схвалив міністр закордонних справ України та підписали кілька десятків провідних світових і українських юристів-міжнародників, колишніх суддів міжнародних судових установ.

Також Міжнародний кримінальний суд на початку березня за зверненням 39 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів внаслідок вторгнення рф в Україну.

7 березня у Міжнародному суді ООН у Гаазі почалися слухання за позовом України до росії у справі щодо обвинувачень в геноциді.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-