Заява про присвоєння абонентам в ОРДЛО телефонного коду рф є маніпуляцією - ЦПД

Заява про присвоєння абонентам в ОРДЛО телефонного коду рф є маніпуляцією - ЦПД

Укрінформ
Гучна заява окупантів про присвоєння абонентам в ОРДЛО російського телефонного коду +7 є черговою маніпуляцією.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної бепезки і оборони повідомляє у Телеграмі.

7 травня ватажки ОРДЛО Пасєчнік і Пушилін заявили, що отримання окремого коду мобільного оператора російської системи - це важливий крок на шляху до повної інтеграції тимчасово загарбаних територій України з росією.

Як зауважили у ЦПД, коди невизнаних мобільних операторів "Фенікс" та "Лугаком" дійсно змінилися, але абоненти повідомляють, що з "Фенікса" можна зателефонувати лише на російський "Мегафон", а з "Лугакому" - лише на російський "МТС".

"Фенікс" і "Лугаком" все одно залишаються невизнаними операторами, з якими жодна країна, навіть рф, не уклали договір про роумінг. Тобто абоненти з ОРДЛО не можуть використовувати свої сім-карти в росії, підкреслили у ЦПД.

Читайте також: кремлівські медіа маніпулюють тезами американського історика для просування фейків

Угоди між "Феніксом" та "Лугакомом" немає. Жителі тимчасово окупованих територий Донеччини не можуть телефонувати жителям ТОТ Луганщини.

Отже, наголосили у ЦПД, інтеграція ОРДЛО є черговою маніпуляційною заявою пропаганди рф до 9 травня.

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда поширює фейк про трудову мобілізацію у Чугуєві на Харківщині, посилаючись на "наказ", якого не існує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-