В Україні з початку війни загинули 10 лікарів, знищені понад 40 медзакладів

В Україні з початку війни загинули 10 лікарів, знищені понад 40 медзакладів

Укрінформ
Від початку війни в Україні загинуло 10 лікарів, знищено 40 лікарень, у 500 пошкоджених медзакладах немає можливості надавати медичну допомогу.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Україна - вільна демократична держава, яка бореться і захищає свою свободу. На жаль, ми захищаємо її, втрачаючи життя наших громадян, в тому числі і медичних працівників. З початку війни загинуло 10 моїх колег, більше 40 поранено. Зруйновано більше 40 лікарень, які вже не підлягають відновленню. Близько 500 лікарень пошкоджено, в них не можна надавати медичну допомогу. Все це порушує девіз ВООЗ: "Здоров'я для всіх"», - сказав Ляшко.

Він наголосив, що Україна наразі не може забезпечити надання меддопомоги на тимчасово захоплених територіях чи у зонах бойових дій.

"Там небезпечно для всіх українців через те, що рф порушує всі конвенції та міжнародне право, використовує заборонену зброю, яка призводить до руйнувань", - підкреслив Ляшко.

Читайте також: Брюссель готовий долучитися до відновлення медичної інфраструктури України - Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, міністр охорони здоров'я України закликав ВООЗ об'єднатися з іншими гуманітарними місіями в питанні забезпечення контролю за наданням медичної допомоги українським громадянам, які перебувають у російському полоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-