Сили рф в Україні мають незадовільне командування та низький моральний дух – Пентагон

Сили рф в Україні мають незадовільне командування та низький моральний дух – Пентагон

Укрінформ
Командування російськими силами на сході України, де наразі ведеться основна частина бойових дій, є незадовільним. Крім того, військовий персонал не отримує належного матеріально-технічного забезпечення та має вкрай низький моральний дух.

Так охарактеризував ситуацію під час телефонного брифінгу в понеділок високопоставлений представник Пентагону, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми надалі спостерігаємо мінімальний, якщо можна так висловитися, прогрес росіян на Донбасі. Вони не досягають цілей, які вони планували», - зауважив чиновник оборонного відомства США.

Читайте також: У Пентагоні пояснили, чому наступ загарбників на сході України уповільнився

Зокрема, за його словами, росіяни добилися незначного просування від міст Ізюм і Попасна. Хоча, продовжив він, ці успіхи також можна назвати умовними, оскільки сили рф спочатку добиваються контролю над територіями, а потім втрачають його.

Представник Пентагону також зауважив, що на нинішньому етапі російські сили намагаються уникати зайвих ризиків і втрат як у повітряних боях, так і в сухопутній війні.

«Однак українці вміло зробили свою роботу за останні 24-48 годин, відштовхнувши росіян далі. І їм вдалося відтіснити росіян приблизно на 40 кілометрів на схід від Харкова», - зауважив чиновник.

Читайте також: Постачання сучасної артилерії в Україну змінить характер війни - WP

Він також повідомив, що, за оцінками Пентагону, з початку вторгнення росіяни випустили по Україні 2125 ракет.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Держдепартамент США оприлюднив інформацію щодо планів росії провести референдуми щодо створення так званої «херсонської народної республіки», а також приєднання до рф тимчасово окупованих територій на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-