Данілов: війська рф не можуть повернутися на Чернігівщину і Сумщину

Данілов: війська рф не можуть повернутися на Чернігівщину і Сумщину

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов вважає, що російські війська вже не спроможні повернутися на Чернігівщину і Сумщину, але обстрілюють ці території, щоб тримати нас у напрузі.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю «Радіо свобода».

«Вони (російська влада і армія – ред.) тримають нас у напрузі. Повернутися туди (на Чернігівщину і Сумщину - ред.) вони вже неспроможні, у них немає на сьогодні там достатньої кількості військ для того, щоб знову зайти з цієї території», - сказав Данілов.

За його словами, російські загарбники усі свої сили зараз кинули на територію Донецької, Луганської та Харківської областей, і там зараз перебувають їхні війська.

«Коли їх розгромили на території Київської, Сумської, Чернігівської областей, вони пройшли перегрупування і тепер знаходяться всі там (на сході – ред.). Спроможності у них немає, але завдавати ракетні удари вони поки що можуть», - зазначив Секретар РНБО.

Читайте також: росіяни вранці обстріляли зі своєї території Сумщину

Як повідомляв Укрінформ, на Сумщині останні кілька днів не припинялися провокаційні обстріли на кордоні з росією у Білопільській, Новослобідській та в Путивльській громадах. А 23 квітня на території області фіксували ворожі БПЛА.

Чернігівщину звільнили від російських окупантів на початку квітня. Проте атаки з боку російських сил цього прикордонного регіону не припиняються. 15 квітня російські військові зі своєї території обстріляли з мінометів позиції українських прикордонників на Чернігівщині. Останні обстріли Чернігівщини відбулися 28 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-