У кремлі розглядають план створення «Южной Руси» в окупованих районах України - «Схеми»

У кремлі розглядають план створення «Южной Руси» в окупованих районах України - «Схеми»

Укрінформ
У кремлі розглядають сценарій щодо організації квазіутворення під назвою «Южная Русь» на захоплених російською армією українських територіях.

Про такі плани йдеться у перехопленому документі «Манифест Южнорусского народного Собора», який є у розпорядженні «Схем» (Радіо Свобода), передає Укрінформ.

Зазначається, одним з імовірних авторів документа, як свідчать метадані, є заступник голови центрального виконавчого комітету «Єдина росія» Роман Романов.

«Маніфест» розпочинається з пояснень, що держава Україна після повалення «законно обраного президента» у 2014 році «втратила легітимність в межах УССР».

«...Мы, в лице Южнорусского народного Собора берем власть в свои руки и учреждаем новое государство Южная Русь», - йдеться у документі.

Наголошується, що так звана «Южная Русь» є «спадкоємицею Києво-Новгородської Русі, Запорізької Січі», так званої «Новоросії часів Катерини Великої» та УРСР.

Автори «маніфесту» заявляють, що «строят свое государство на основе понимания исторического и генетического родства и единства триединого русского народа украинцев, белорусов и русских, братской дружбы и взаимопомощи».

Православ’я вони називають «фундаментом культури та ідентичності», водночас українську мову - «говіркою».

Читайте також: Серед учасників мітингу у Херсоні, який розігнали окупанти, є поранені — депутат облради

Головною метою «Южной Руси» автори називають «досягнення та захист миру», «повне викоренення нацизму та бандерівщини». Також анонсують проведення «всенародного референдуму».

При цьому не уточнюється, на яких саме територіях України планується «утворити» «Южную Русь».

Як повідомляв Укрінформ, російські військові планують обстріляти Херсон і звинуватити в цьому Збройні сили України, мета провокації - провести у місті псевдореферендум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-