Серед учасників мітингу у Херсоні, який розігнали окупанти, є поранені — депутат облради

Серед учасників мітингу у Херсоні, який розігнали окупанти, є поранені — депутат облради

Оновлено
Укрінформ
У результаті силового розгону мирного мітингу у Херсоні від рук російських окупантів постраждали місцеві жителі - у людей переломи, розрив легені, хімічні опіки очей.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

“Сьогодні на мирному мітингу в Херсоні росіяни поранили кількох людей”, - написав Хлань.

За його словами, є повідомлення про 71 - річну жінку з опіками грудної клітки та розривом легені. У 50-річного чоловіка - перелом ноги. Люди втрачали координацію, не могли дихати. У декількох херсонців - хімічні опіки очей.

Під час силового розгону мирного мітингу у Херсоні постраждали, за попередніми даними, четверо людей, про це у Фейсбуці повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

“За даними слідства, 27 квітня 2022 року під час мирного проукраїнського мітингу на площі Свободи в місті Херсоні, військовослужбовці збройних сил рф застосували сльозогінний газ та світлошумові боєприпаси до мирного населення. За попередніми даними, постраждало четверо мирних мешканців”, - йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Вказані дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти, інформують в обласній прокуратурі.

Вживаються всі можливі та належні заходи для встановлення обставин події та причетних осіб. Правоохоронці продовжують документувати злочини, вчинені представниками збройних сил Російської Федерації, ідеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 27 квітня у Херсоні місцеві жителі вийшли на мирну акцію протесту проти псевдореферендуму та російської окупації, окупанти використали газові і світлошумові гранати. За попередньою інформацією, є затримані.

Читайте також: Ігор Колихаєв, міський голова Херсона

Окупанти намагаються вирахувати та затримати учасників проукраїнських акцій у Херсоні, однак люди і далі роблять спроби вийти на протест. За даними Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, російські загарбники планують провести в Херсонській області так званий референдум у період із 1 травня по 10 травня.

Тим часом в області викрадають мирних жителів, серед яких - журналісти, керівники громад, депутати, активісти. Фахівці Міністерства цифрової трансформації створили для Херсонської області захищений чат-бот, який допоможе встановити долю зниклих жителів регіону.

У Херсоні російські окупанти провели «нараду», на якій представили «голову обласної адміністрації» та «голову міської адміністрації». Міський голова Херсона Ігор Колихаєв заявив, що співпрацювати з «новою адміністрацією», призначеною російськими окупантами, відмовився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-