Зеленський просить Португалію допомогти танками, БТР і протикорабельними ракетами

Зеленський просить Португалію допомогти танками, БТР і протикорабельними ракетами

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав Португалію надати Україні танки «Леопард», бронетранспортери та протикорабельні ракети «Гарпун».

Про це Зеленський заявив у відеозверненні до парламенту Португалії, повідомляє Укрінформ.

"Коли ми звертаємось до народів вільного світу по допомогу, ми говоримо прості й зрозумілі речі: ми потребуємо зброї, щоб захиститись від жорстокого російського вторгнення, яке принесло нашим людям стільки ж зла, скільки 80 років тому принесло нацистське вторгнення. Танки "Леопард", бронетранспортери, протикорабельні ракети "Гарпун" – це те, що у вас є і чим ви можете допомогти для захисту свободи і цивілізації Європи. Тому звертаюся до вашої держави з проханням надати нам цю допомогу", - зазначив Зеленський.

Також він наголосив на важливості санкційного тиску на рф і закликав португальців підтримати нафтове ембарго та санкції проти всіх російських банків.

"Бо тільки санкції здатні примусити росію шукати миру і позбавити російську воєнну машину ресурсів", - підкреслив Президент.

Крім того, Зеленський відзначив потребу у "принциповості" європейських компаній, щоб усі вони вийшли з російського ринку й не підтримували країну-агресора своїми податками.

Читайте також: За 57 днів повномасштабної війни ЗСУ звільнили понад тисячу населених пунктів - Зеленський

"Чому росія розпочала війну? Захоплення України - це її перший крок, щоб встановити контроль над сходом Європи, щоб знищити в нашому регіоні демократію. Саме Україна була і лишається опорою для демократичних процесів у нашому регіоні", - зазначив глава держави. Він додав, що росія несе в Україну смерть і диктатуру, а після України спробує понести все це у Молдову, Польщу, Грузію, держави Балтії, Казахстан та інші держави, до яких "зможе дотягнутися".

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

США, Велика Британія, ЄС та інші країни запровадили і продовжують посилювати санкції проти росії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-