Винагороду за передану ЗСУ трофейну техніку звільнили від податків - Рада ухвалила закон

Винагороду за передану ЗСУ трофейну техніку звільнили від податків - Рада ухвалила закон

Укрінформ
Верховна Рада підтримала закон, який передбачає звільнення від оподаткування винагороди за передану українській армії придатну для застосування військову трофейну техніку ворога.

Як передає Укрінформ, за відповідний документ №7278 проголосувало 302 народних депутати.

Законом України "Про встановлення винагород за добровільно передану Збройним Силам України придатну для застосування бойову техніку держави-агресора" було встановлено винагороду за добровільно передану ЗСУ придатної для застосування бойової техніки держави-агресора.

Втім, відповідно до норм Податкового кодексу України така винагорода оподатковуватиметься податком на доходи фізичних осіб та військовим збором, що має певні негативні наслідки, зокрема, для збереження в таємниці факту передачі такої техніки. Крім того, є не зовсім логічним надання винагороди за передану військову техніку поруч зі стягненням із такої винагороди податків, що фактично означатиме зменшення такої винагороди поруч із додатковим адміністративним навантаженням на утримання податків.

Читайте також: Українські бійці тероборони здобули трофейний танк

Тому документ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування винагороди за добровільно передану Збройним Силам України придатну для застосування бойову техніку держави-агресора» (далі – проєкт Закону) звільняє від оподаткування цих доходів.

Читайте також: Агресор і окупант стає основним постачальником техніки для ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, згідно із Законом про встановлення матеріальної винагороди за передачу Збройним силам України придатної для використання бойової техніки російських загарбників передбачено встановити винагороду, зокрема, за

- бойовий літак – 1 000 000 доларів;

- бойовий вертоліт – 500 000 доларів;

- реактивну систему залпового вогню – 25 000 – 35 000 доларів;

- танк, наземну артилерію (самохідну) – 100 000 доларів;

- бойову машину піхоти (десанту), бронетранспортер, броньовану розвідувально-дозорну машину – 50 000 доларів;

- військовий автомобіль (вантажний, спеціалізований), військовий тягач, військові інженерні машини: розвідки, розмінування, мінного загородження, мостоукладні, розгородження, для прокладання шляхів, для здійснення землерийних робіт, для подолання водних перешкод – 10 000 доларів;

- корабель 1 або 2 рангу – 1 000 000 доларів;

- корабель 3 або 4 рангу – 500 000 доларів;

- судно військове (допоміжне) забезпечення – 200 000 доларів;

- судно малогабаритне бойове (розвідувальне) призначення – 50 000 доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-