На Луганщині збільшилася кількість обстрілів, область бомбардують шість літаків рф

На Луганщині збільшилася кількість обстрілів, область бомбардують шість літаків рф

Укрінформ
На Луганщині з початком наступу військ рф збільшилася кількість обстрілів, шість ворожих літаків бомбардують міста, руйнуючи житлові квартали.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Луганської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

"Велика битва за схід України почалась. Ми фіксуємо збільшення обстрілів з різних видів озброєння. В небі Луганщини «працює» шість ворожих літаків. Як наслідок - купа руйнувань у житлових кварталах", - йдеться у повідомленні.

Бої тривають у Рубіжному, Попасній та Кремінній. Там люди взагалі не можуть залишати бомбосховища.

Гуманітарна ситуація - надважка. Перш за все, це стосується комунікацій. Понад 200 населених пунктів області знеструмлено. На тимчасово захопленій території світла немає взагалі, оскільки загарбники перебили високовольтну лінію.

В ОВА також зазначили, що через обстріли ускладнена евакуація. При цьому із Сєверодонецька, звідки ще можна виїхати більш-менш безпечно, сьогодні поїхав порожній автобус: люди сподіваються "пересидіти", хоч і звертаються з проханнями про їжу і ліки.

Читайте також: ЗСУ на сході відбили три атаки і знищили 30 загарбників

Як повідомляв Укрінформ, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

Попри те, що вороги не погоджують гуманітарних коридорів і «режиму тиші», 19 квітня з області вдалося евакуювати понад 100 мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-